call
Bel onze klantenservice: 0318 - 725600
 
 
Neem contact met ons op
 
U heeft een zichttermijn van 14 dagen
 
 

Marmeren bistro en tuintafels


Bij Outlethandel.nl koopt uw een marmeren bistrotafel en of tuintafel in verschillende prijsklasse. Zo hebben wij al een rond marmeren tuintafel met gietijzer onderstel vanaf € 79,95. Onze tafels hebben een mooi marmer tafelblad in verschillende afmetingen. Rond marmer, vierkant marmer, ovaal marmer en recht marmer. Alle modellen marmeren tafels kunt u bekijken op de marmeren tafel pagina.

 
Wat is marmer:
Marmer is een rots die voortvloeit uit metamorfose van sedimentaire gesteenten carbonaat , meestal kalksteen of dolomiet gesteente. Marmer is gemetamorfeerd kalksteen en bestaat dan ook hoofdzakelijk uit kalk. Door zeer hoge temperaturen en drukken is kalksteen omgevormd tot marmer. De in de kalksteen aanwezige fossielen zijn hierdoor niet of nauwelijks meer te herkennen. Doordat marmer hoofdzakelijk uit kalk bestaat is het, evenals kalkstenen, gevoelig voor zuren. De gevolgen hiervan zijn op Antico marmer echter niet duidelijk zichtbaar.
 
Er bestaan vele verschillende soorten marmer die onderling sterk kunnen verschillen in structuur, kleur en afkomst. Marmer is een redelijk compacte en homogene natuursteen die relatief eenvoudig bewerkt kan worden. Marmer wordt dan ook veel gebruikt in de bouwsector en beeldhouwkunst. Doordat marmer minder hard is dan bijvoorbeeld graniet is het gevoeliger voor krassen. Antico marmer is echter bestand tegen normale gebruiksbelasting en is vorstbestendig.
 
Hoe worden de marmeren tafels afgewerkt.
Het tafelblad is aan de bovenzijde gepolijst. Gepolijste (ook wel gepolierd of hoogglans) oppervlakken zijn glad en effen van structuur en geven een hoge weerspiegeling. Polijsten is een proces dat wordt uitgevoerd met behulp van reeksen schuurkoppen met een steeds fijnere korrel (nog fijnere dan bij zoeten). Polijsten zorgt er bovendien voor dat kleuren worden versterkt. Hierdoor worden ook aders en barstjes blootgelegd.
 
Hoe kan ik marmer het beste onderhouden: 
Marmer kan het beste worden schoongemaakt met gekookt kalkvrij water.
 
Kan marmer ook in de winter buiten staan: 
Marmer is winterhard en kan dus het gehele jaar buiten blijven staan. 
 
Let op! Een marmer tafelblad kan heel wat hebben. Om schade te voorkomen is het echter belangrijk de volgende punten in acht te nemen:

Gooi geen koud water over een door de zon verwarmd tafelblad.
Verplaats de tafel altijd met meerdere personen.
Een goede ondersteuning van het tafelblad is van essentieel belang. Zorgt ervoor dat het onderstel altijd stabiel staat.
Ga niet op de tafel staan! Ook niet als het blad op een vlakke ondergrond ligt.
Indien het marmeren blad is voorzien van gietijzeren platen aan de onderkant mag u de tafel absoluut niet verplaatsen als het door de zon verwarmt is.

Marmer tuintafel rechthoek     

 

Outlethandel.nl heeft standaard diverse modellen marmeren tafels op voorraad. vierkant marmeren tafels, rechthoekig marmeren tafelsrond marmeren tafels en ovaal marmeren tafels. Deze tafels worden veel gebruikt voor in de tuin, maar zijn ook zeer geschikt voor de horeca als cafétafel, terrastafel of bistrotafel.

Rond marmeren bistrotafel kopen bij Outlethandel Veenendaal.     Marmeren tafel bevestigingsplaat van gietijzer     Gietijzer onderstel voor marmeren bistrotafel    

Marmeren bistrotafels en tuintafels goedkoop kopen in onze outlet.